Despre mine

Fotografia mea
Virginia zâmbește mult și plânge pentru nimicuri. Nu are voce, dar cântă toată ziua prin casă. Ascultă Beatles și îi place cafeaua tare, mirosul de liliac, romanițele și crinii albi. Se îndrăgostește peste fiecare 5 minute și trăiește în poveștile lui Andersen. Visează să ajungă în Țara lui Oz, undeva lângă un curcubeu și câteodată se crede Scarlett O`Hara. Recent s-a îndrăgostit de opera lui Dostoievsky și de filmele lui Tim Burton. Îl așteaptă pe Mr. Darcy sau pe Rhett Butler și viața ei merge după principiul „If you can dream it, you can do it”.

marți, 14 ianuarie 2014

Sunt o curvă, studentă în România, care nu a rămas gravidă din primul semestru. Ura!


Deci, în timp ce Moldova fierbe acum de Jurnal TV, Plahotniuc și mafia moldovenească, cred că toată comunitatea de basarabeni din România a rămas foarte ofensată de declarațiile lui Radu Banciu, jurnalistul de la B1 care aruncă vorbe murdare la adresa moldovenilor și a premierului moldovean:

 „... niște lături în toate domeniile, care au atârnat de România exact ca bofașul  care a zis: mai dă-mi și mie niște bani de țigări. Nu-ți dau bă! Mai dă-mi atunci niște bani de pâine. Nu că tu-i bei! Ăștia sunt moldovenii! (...) Am explicat și cu toți nătărăii ăia care veneau studenți din Republica Moldova, unu nu reușea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiți în brațe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru și așa mai departe. O rușine de oameni! Da?”

http://unimedia.info/stiri/video-post-tv-din-romania--amendat-pentru-ca-i-a-denigrat-pe-moldoveni-70736.html

Eu tot fac parte din „rușinea de oameni”, numai că eu am reușit să trec clasa și nu am rămas gravidă în primul semestru. 

Ura!

Sunt studentă în Timișoara anul doi, la Jurnalism. Stau în cameră cu alte două moldovence: una anul doi și alta anul trei. Nici una nu a rămas gravidă din primul semestru și nici una nu a rămas clasa. Pe lângă colegele mele de cameră, mai am o mulțime de prieteni (moldoveni și ei) studenți aici. Ciudat este că nimănui nu i s-a spus precum că ar fi „lături”

  Am prieteni anul cinci la medicină, studenți cu diplome în științe inginerești, masteranzi cu burse de merit și doctoranzi. Mai cunosc profesori care predau la facultățile cele mai prestigioase din Timișoara, medici, arhitecți, ingineri, tot moldoveni și ei.

Mă mir: „Cum a lăsat Ministerul Educației sau Ministerul Sănătății, ca niște nătărăi să le lecuiască românii sau să le predea studenților români?”.

Mai știu curve și bețivi, tot studenți în Timișoara ce nu pot trece clasa, care sunt plecați cu Erasmus în Franța, Germania, Portugalia, Polonia și alte țări din Europa. Au rezultate minunate!

Eu doar mă întreb: „Cum a putut statul român să trimită în Europa niște nătărăi? Și mai ales, cum au putut acești nătărăi să aibă succes acolo?”

Și mai vreau să vă reamintesc, domnule Radu, că noi nu umblăm cu cerutul, nici în România, nici în Europa. Și cu toate că de când trăiesc în România m-am convins că românii sunt buni, educați și inteligenți, țin să vă reamintesc că în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii.

Da, este adevărat: în Moldova oamenii sunt chinuiți, dar ei muncesc! Muncesc cinstit pentru salarii mizere, muncesc cinstit pământurile, muncesc cinstit în străinătate!

Vreau să vă spun, domnule Banciu, că sunteți un bădăran prost documentat, prost la vorbă, care nu știe ce spune. 

Cu mare drag de la o curvă care nu a rămas gravidă în primul semestru, care are de gând să termine cu brio facultatea, așa cum au făcut-o o mulțime de alți studenți moldoveni, și care acum sunt specialiști excelenți în toate domeniile.


URA! 

93 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Virginia! Asteptam reactia ministerului nostru de externe sal declare persona non grat pe potlogarul de de Banciu!

      Ștergere
    2. Virginica, eu zic sa nu te mai umfli asa in pene pentru ca Banciu a eagerat doar cand v-a bagat pe toti in aceeasi galeata, precum a spus o referitor la romanii ce umbla prin afara tarii. Adevarul este ca are dreptate si sa nu ne mai pupam prin spatele trupului dar suntem o natie de curve din cauza sistemului impus de catre urss atatia ani. Am stat toata viata si nu am facut altceva decat sa exportam ceea ce a fost mai bun. Daca vrei sa ma contrazici, raspunde mi de ce ai plecat din RM si nu ai facut front comun cu cele ce nu au ramas insarcinate in primul semestru pentru a schimba perceptia acelui neam.

      Ștergere
    3. Poate pentru ca s-a saturat de atat "bine", la fel cum fac si ai nostri. Si nu spun ca sunt de-acord cu asta; de departe cea mai buna modalitate sa rezolvi problemele nu e sa fugi de ele. Schimbarile se fac de la mic la mare, nu invers. Vrei sa schimbi un neam? Schimba-te pe tine! Asa cum voi aveti sangele patat de urss asa il avem si noi de ceasca, dar astea sunt doar motive sa ne multumim sa traim intr-o societate defecta. [chiar nu era necesar sa-l bagi in seama, important e ce faci, nu cum demonstrezi ca ai facut-o; exista multi oameni fara viata sociala care isi spala frustrarile in public. Cand mai mergeti acasa imi aduceti si mie niste Bucuria, please?!:D]

      Ștergere
    4. Nu obisnuiesc sa intru in emotii. Culmea este ca baiatul ala de la B1 ( un mascarici annonim al carui nume trebuie sa-l dau cu copy-paste sa vad cine e) caruia i-au dat frustrarile in plan fizic prin pierderea parului (pe cuvant c-ar trebui sa studiati de ce-si pierd oamenii parul - frica, in general) nu a reusit sa ma enerveze, pentru ca el stie marketing, si stie ca reclama negativa vinde cel mai bine. El suge de la B1, asa stie sa traiasca, altfel nu stie, ar muri. Oamenii sunt magnetizati astazi de imbecilitate (si nu pot fi contrazis - asta e starea omenirii contemporane).

      M-a enervat in schimb baiatul Mircea Zamfir pentru ca vorbeste gura fara cultura si cunostinte istorice, fara constiinta. Oamenii de tipul lui MZ sunt cele mai usoare victime, cele mai facile. Lucrez in vanzari si ei sunt cei mai usor de manipulat, de radiografiat. Baiatului de la B1 i se pot gasi justificari pana la un punct pentru ca el isi joaca rolul, poate in viata de zi cu zi nici nu gandeste asa, insa MZ e infestat prin propriul sau liber arbitru.
      Nu-mi cer scuze moldovenilor in numele celor mai sus mentionati si asta pentru ca indivizii de mai sus nu ar avea drept de vot intr-o ierarhie bazata pe constiinta. Imi cer iertare insa, in fata lor, ca societatea romaneasca accepta astfel de anomalii in sanul ei fara sa-i vindece, sa-i invete. Pentru asta, da! Va rog sa ne iertati, voi, moldovenilor!

      Iar tu, MZ, daca vei considera ca faci parte dintr-un neam de curve, primeste sfatul meu si limiteaza-te la rudele de grad 1 si 2 daca si ele iti vor permite!

      Iata inca o dovada ca libertatea nu e libertinaj, cum spunea Steinhardt!

      Ștergere
  2. Felicitari noua,curvelor din România,care am reușit să trecem anul,fără a înghiți arbuzul :D Uraaa !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo,Virginia! Nu trebuie să ne lăsăm intimidați de astfel de specimene,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era mai bine daca nu l-ati fi bagat in seama...nu ar fi aflat nimeni ce-a spus

      Ștergere
  4. Proud of you! Penultima fraza e foarte la obiect!

    RăspundețiȘtergere
  5. Timisoara sper sa reuseasca, sa pastreze spiritul autentic si cosmopolit.. Ne-am mandrit mereu ca iubim diversitatea etnica si culturala, suntem bucurosi ca avem sange amestecat: roman, maghiar sau sarbesc.. Vecinii mei sunt majoritatea moldoveni sau olteni.. Am avut profesori extraordinari la Jurnalism si ma bucur ca ai luat pozitie, Virginia.. Acest asa-zis om de media este unul din personajele datorita caruia am renuntat la televizor, de un an de zile.. si simt ca am castigat in calitatea aerului respirat.. Iti doresc mult succes si o studentie minunata, la Timisoara :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ăăă... nu moldovenii sunt numiţi "cerşetori" în Europa, ci ţiganii din România. Şi, ca să fiu şi eu rea, asta e pentru că voi nu prea ajungeţi în Europa. Cel puţin nu mai departe de România, nu?

    Nu am CHIAR nimic cu moldovenii, dar te-ai coborât la nivelul lui Banciu când i-ai atacat pe TOŢI românii de dragul de a-i da o replică acidă. Well... eu n-am cerşit niciodată nimic pe nicăieri, şi-am fost în Europa, să ştii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-o lua personal. Nu se gandea la tine.

      Ștergere
    2. Denisa, sa stii ca eu chiar te cred ca nu ai nimic cu moldovenii. Nu ai nimic intr-atat, incat sunt convins aproape 99% ca nici nu te-ai obosit sa vizitezi Republica Moldova macar in planurile tale de calatorii prin Europa..
      Cei ca tine, romani care se inchina la vitelul de aur din EUROPA/Occident si nu vor sa stie de frati formeaza o patura consistenta pe-aici.
      Stai cuminte si asteapta-ti americanii.

      Ștergere
    3. denisa, esti o proasta, punct. nici autoarea articolului nu e prea departe de tine, si nu are nicio legatura cu nationalitatea ei.

      Ștergere
    4. virginia trebuie sa-ti ceri iertare de la toti romanii care nu sint cersetori.
      radu banciu a spus de mai multe ori in emisiunile lui ca ii este rusine ca e roman, deci ia-o mai moale sau recunoaste ca te-ai lasat sa cazi in mrejele romanofobiei.

      Ștergere
    5. Denisa, sa nu crezi ca nu iti simt cinismul. Eu cred ca ai mai multe "nimicuri" cu moldovenii..
      Si te asigur, ca merg si moldovenii in Europa, doar ca ei merg cu treaba, nu asa, de-a pierde-vara, Te rog frumos sa te dai in laturi cu astfel de aluzii de superioritate, ca nu te flateaza, si pari idioata.
      Dupa parerea mea, autoarea acestui articol implicat ideea ca asa cum "Cum-Îl-Cheamă" face generalizari pe baza de stereotipuri si ignoranta, putem si noi, modlovenii, sau ei, europenii, generaliza pe baza aceluiasi stereotip ce tine de Români. Si de ce sa negam? Stim exact ce parere au Europenii ignoranti si prost informati despre romani?

      Ștergere
  7. Mie imi place umorul moldovenilor , sunt foarte buni la glume ,dar adevaraul e ca Republica Moldova e ceva ce era Romania in anii '90. Va salut cu respect moldoveni romani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ai vizitat Moldova ultima data? Si ce anume ti-a dat impresia ca Moldova e 20 de ani in urma Romaniei. Personal, eu cred ca Romania e "ceva" mai dezvoltata de cand a intrat in pat cu UE, dar hai sa nu ne flatam pe noi insine..

      Ștergere
    2. Rodica..exista youtube..Moldova....are o structura si arhictetura de tip stalinist.fara forma si fara gust.gropi.mizerie.infrastructura sub-dezvoltata.stiai ca aveti aproape cele mai proaste drumuri din lume? Romania e diferita..tu ai fost in Cluj.Brasov.Timisoara.Craiova.Pitesti..etc etc..? Nici nu se compara..pacat ca multe orase din Ro din cauza comunismului au fost impuse constructiile de tip sovietic ceea ce explica faptul ca mai hidosesc aspectul..iar despre satele voastre..zici ca mergi in plin ev mediu.noroi.saracie.mizerie.sincer...te apuca plimsul de priveliste..hai..mai lasa ciocul mic..stim cine sunteti

      Ștergere
    3. Unul dintre liderii solidaritatii poloneze, din pacate, nu-i tin minte numele, a zis asa: mai tampit decat comunismul poate fi doar anticomunismul tampit (de care s-a imbolnavit Romania, continui eu...)

      Ștergere
  8. Am inceput sa citesc articolul cu o suparare pe acel 'domn'. Toti care au habar cine e stiu ca scoate 'laturi' pe gura. Dar ai reusit sa dai si tu o 'latura' la fel de mare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este parerea unui om prost( Radu banciu) si nu a intregii Romanii , deci nu are rost sa dai In Romania doar pt ca el a dat in REP. MOLDOVA.....e nedrept cum pui problema. Si sa nu uitam ca moldoveni sunt si de o parte si de alta a Prutului si ca toti sunt romani in final.

    RăspundețiȘtergere
  10. Rusine lui Banciu, un needucat, rasist si ipocritcare. Imi cer eu oertare pentru el, eu un nimeni roman, pentru ca moldovenii, si ei tot romani sa nu creada vreo secunda ca noi toti credem la fel. Imi cer scuze pentru tot ce a zis Banciu, pentru ca el, la fel ca iudeii ce l-au ucis pe Isus, nu stie ce face. Romanii nu sunt rasisti prin natrura lor, dar ma tem ca asemeni cersetorilor cu cetatenie romana, Banciu nu este roman, ci doar un gunoi cu cetatenie romana. La mai multe articole ca acesta si poate mai mult!!!! Bravo Virginia!

    RăspundețiȘtergere
  11. Badaranismul unui "jurnalist" de doi bani nici nu merita a fi comentat. E foarte adevarat sa suntem chinuiti, dar nu shi lipsiti de demnitate. Putinii banuti ii facem prin munca onesta "Dnule Banciu" Mai bine erai Baciu, se vede ca esti baci de la nastere ,te caracterizeaza!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. zic sa te intorci la cursurile doamnei Vid si Brandl, daca spui ca esti la Jurnalism in Timisoara. Arunca-ti TV-ul la gunoi ca nu face decat sa aduca dracul in casa, te face sa-ti pierzi firea, cuvintele si uite,incepi sa scrii porcarii. Mai zic sa te intorci la tine acasa, sa faci dreptate pentru oamenii tai care sunt batjocoriti si sa lasi "curvele si betivii" din Timisoara sa-si vada de viata lor degradanta si-asa e plin de oameni din toata tara, mai putin timisoreni nu. Cred ca te simtit atacata de ceva si vrei clarifici situatia. Inca odata, faptul ca esti la Jurnalism nu-ti da dreptul la poluarile fonetice care le faci tu, asa ca fugi la 2 la biblioteca si mai invata cum se scrie. O zi mai inspirata decat postarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa incepem prin: sunt roman.Chiar imi place cum ai abordat subiectul,nu stiu cum jigodia aia ordinara a ajuns jurnalist,mi-e rusine ca mi-e concetatean. Si da , suntem cersetori , voi sunteti curve si betivi. Asta ne invata Europa. Europa care daca nu eram noi ei vorbeau araba acum, Europa in care spitalele,universitatile,santierele,si uzinele sunt conduse de ingineri romani si moldoveni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu era Roma , tu, inger13 - graei moldoveneste cu tot cu Banciu si semenii lui. Curvaria este primul mestesug din lume, Si Banciu se lauda cu curvari romani

      Ștergere
  14. Vorbele acestui om sunt foarte dureroase, m-au afectat la culme fiindca dupa spusele lui fac parte si eu din categoria "oamenilor de rusine". Citind acest articol imi veneau mii de ganduri urite la adresa romanilor, stiu ca nu e corect si nu am dreptul sa judec pe nimeni, dar as spune ca putini din oamenii de azi merita de a avea titlul de "OM". Domnul Banciu avand o asemenia functie ar trebui sa stie notiunea de "POLITICOS"... dragoste fata de oameni nu are, atunci politetea l-ar ajuta de a-si mentine titlul de "OM" Sunt studenta in UK, lucrez ca receptionista, intilnesc zilnic o multime de oameni veniti din toate partile ale lumii. Romanii de aici nu sunt vazuti bine, in toate ziarele locale, aproape zilnic apar articole negative la adresa lor, dar totusi poporul englez nu are indrazneala de a insulta romanii in mod oficial si atat de direct. M-au afectat adanc cuvintele D-lui Banciu :((( Iubesc si stimez poporul moldovenesc si chiar daca vorbim aceiasi limba suntem total diferiti! RESPECT PENTRU TOTI MOLDOVENII!!!

    Cu drag de la inca un "om de rusine"

    RăspundețiȘtergere
  15. un mare punct in minus a primit B1TV dupa "perlele" lui banciu. Imi place b1Tv, imi placea si banciu, dar de acum voi trece cu telecomanda mult mai repede peste postul acesta. Multumesc Moldovenilor ca sunt alaturi de noi aici in Romania, multumesc moldovenilor pentru valoarea pe care au adus-o cu ei si pentru ca vorbesc si simt Romaneste.

    RăspundețiȘtergere
  16. Parerea mea este ca acest post nu face altceva decat sa continue un cerc al urei. Tu il faci "bădăran prost documentat", altii, fac rost de numarul de lui de telefon (probabil) si il injura. La randul lui, R.B, zice iar nasoale despre voi si tot asa nimeni nu castiga nimic.
    Sunt de acord cu partea iti care iti exprimi nemultumirea si iti spui punctul de vedere, dar nu trebuie la randul tau sa "atati" lumea impotriva cuiva care isi exprima punctul de vedere, chiar daca este gresit.

    RăspundețiȘtergere
  17. http://www.youtube.com/watch?v=GWbdlC_BUTA
    Si mai zic ceva de Moldovenceee ???? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce sa mai pierd timpul cand tocmai autoarea acestui blog recunoaste ca este o curva! si atunci..stim cu totii curvele ce patesc!

      Ștergere
  18. Virginia , daca ai asa o proasta impresie de cersetorii romani , ce cauti tu intre noi ?
    Si de ce esti asa departe de casa ?
    Si de ce nu va mai intoarceti , nu de alta , dar sa ajutati pe cei ramasi acasa ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Dar curvele nu pot fi destepte? De ce sunt videochaturile pline de voi?

    Daca sunteti asa de genii de ce nu ati ramas in Rep. Moldova? Cu toate stima, caci cunosc cateva persoane din chisinau printre care si primarul ... prea se face prea mult tam-tam.

    eu am avut colege si colegi din Rep. Moldova in anii de facultate si unii dintre ei aduceau tigari din republica si le vindeau in camin, unii beau de ne bagau sub mese, iar daca aveam chef de sex ... stiam la cine sa apelam ... la emilia si olga, fete de la chisinau.
    asa ca vb lui banciu, privite din experienta proprie sunt reale, dar nu in toate cazurile.

    Banciu face un pamflet [vrea sa il faca ca nu ii reuseste] si generalizeaza. iar un om inteligent stie ca generalizarile sunt false. si are dreptate chiar invadati tara. asta e visul vostru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce amuzant...tu beiai cu ei de te bagau sub mese, tu apelai la curvele lor si ii critici acum? din cate inteleg rade harb de oala sparta )

      Ștergere
  20. Imi sunt dragi moldovenii dar Radu Banciu are dreptate. Cel putin din experienta mea se aplica spusele lui.

    RăspundețiȘtergere
  21. Intr-o tara normala, viermele asta de Banciu ar fi fost pur si simplu exclus din viata publica dupa asemenea afirmatii. Nu 10.000 de lei amenda ci interzicerea dreptului de a mai profesa in audiovizual pentru o pedeapsa destul de lunga, asta trebuia sa-i dea CNA. Doar ca Parlamentul a avut grija ca legea adudiovizualului sa fie o gluma proasta, iar diversele centre de putere din Romania au instalat la CNA niste politruci.
    Nu are cum sa nu te oripileze ca roman cand vezi ca un om cu evidente probleme psihice este lasat sa improaste pe micul ecran asemenea mizerii la adresa unei parti a acestui popor.
    P.S. Ca idee, nu sunt moldovean, sunt nascut in Bucuresti din parinti nascuti in Bucuresti etc etc. Majoritatea romanilor nu gandesc ca bolnavul asta de Banciu, stati linistiti.

    RăspundețiȘtergere
  22. perioada, nu pedeapsa, evident :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Se potriveste poza cu tematica data?

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Slabi de minte sunt toţi ce se îngâmfă la vorbele dobitocului acela.

    Este bineînţeles că el a vorbit numai pentru a semăna ură.

    Şi unde e ura mai mare? Vă spun eu, în măldova. Sunt absolut sigur că a fost plătit de ruşi sau moldoveni pentru contura şi mai tare moldovenismul.

    Sănătate la toţi!

    Trăiască Romănia Mare!

    RăspundețiȘtergere
  26. La publicul larg merg povestile astea, Virginia. Adica la publicul care habar nu are ce se intampla in facultatile anului 2014, ca sa nu mai zic in caminele anului 2014. Dar, pentru oricine are cat de cat legatura cu viata de student, ceea ce scrii tu aici e doar o bravada aiurea ce nu se bazeaza pe nimic.

    Ah, ca or mai fi si moldoveni veniti aici chiar cu gandul de a invata...se poate. Nu exista nimic pe lumea asta ce sa nu aiba si exceptii. Dar majoritatea - incepand cu studentii care parca's niste brute coborati de la stana ce nu au vazut civilizatie si continuand cu studentele moldovence care si-o trag curveste (dar pe silent sa nu afle lumea) - sunt departe de vreo imagine idilica.

    Asta este. Viata "e grele". Tu ai prezentat o farama de realitate (probabil) - realitatea ta particulara si mica. Dar sunt sigur ca si tu stii foarte bine ca realitatea mai extinsa e cu totul alta. Din pacate noi intelegem foarte gresit spiritual asta de solidaritate si de cele mai multe ori sfarsim prin a fi solidari cu cine nu trebuie.

    Si in final iti pun o intrebare. Daca iti clamezi inteligenta, oare cum de nu poti face diferenta intre o emisiune de pamflet si realitate? Banuiesc ca ai avut curiozitatea sa te uiti la emisiunea lui Banciu - daca tot ai scris o postare despre ea - si ai observant sa scrie destul de mare "ACEASTA EMISIUNE ESTE UN PAMFLET". Drept urmare, inteleg ca tu ai luat un pamflet in serios si ai ajuns sa aduci injurii celui care a facut un pamflet numindu-l badaran si prost informat.

    Virginia draga, o emisiune de pamflet nu este un documentar. Cum nici un film artistic nu este documentar, nici o emisiune TV de divertisment nu e documentar - si pana la urma nici chiar un documentar nu este o realitate 100%. Atunci despre ce vorbim noi aici? De unde agitatia asta? Ne mai ramane sa incepem sa alergam dupa actori pe strada si sa-i injuram ca au jucat in cine stie ce rol negativ in care au spus ceva ce nu ne-a fost pe plac. Nu ar trebui sa ai cursuri de parcurs si teme ceva mai serioase si reale de care sa te preocupi?

    RăspundețiȘtergere
  27. Oare cam cat de prost trebuie sa fie cineva ca sa nu inteleaga ca problema consta exact in faptul ca oligofrenul de Banciu s-a referit DOAR la moldovenii de peste Prut, in loc sa vorbeasca la modul general despre climatul din facultati si din caminele studentesti?
    Asta ca sa nu mai vorbim ca nici macar in cazul asta nu s-ar fi putut pune problema in halul in care a pus-o el, dar ma rog, abia atunci putea interveni scuza cu pamfletul samd.

    RăspundețiȘtergere
  28. Virginia, nu m-as fi asteptat sa-i dai dreptate lui banciu, nu ai cum, am citit cat sunteti de minunati,ok, in parte ai dreptate, da, sunt unii Romani care prin actiunile lor in spatiul UE au reusit sa ne faca de rusine, dar ce s-ar fi intamplat cu Republica Moldova daca din 1990 si pana astazi nu ar fi primit un ajutor constant din partea Romaniei? Sper ca nu ai ajuns la studii in Romania cu ajutorul "hotilor de romani" care ofera burse de studii minunatilor "confrati" (pana a fi romanii hoti credeam ca voi sunteti fratii nostri,dar se pare ca nici chiar voi nu credeti asta) in loc sa investeasca acei bani in propria tara. Oamenii destepti reusesc sa accepte ca nu-s perfecti,dar se pare ca voi sunteti cei mai buni dintre cei mai buni, sunt sigur ca persoanele din R. Moldova care lucreaza in UE sunt exact cum le-ai descris tu, nu au nimic a face cu traficul de carne umana ori alte asemenea activitati...poate ca "hotii de romani" ar face bine sa fie mai atenti la cei care le trec frontiera si sa nu mai inchida un ochi de dragu' "bunei vecinatati", nu de alta,dar stiu cum e sa ai colegi moldoveni iar atunci cand ceva nu le sta bine incep a discuta in rusa, nu de alta,dar le e asa de draga limba aia, probabil ca si rusilor le e drag de voi, de asta va expulzeaza inapoi si va refuza produsele, de minunati ce sunteti...astazi imi este rusine de tine ca ROMAN, dar stai, tu esti moldoveanca, esti minunata, imi cer scuze in fata celei de-a 10 minune a lumii!

    RăspundețiȘtergere
  29. sa se uite la fetele lor si la poporul lor ca mii rusine cind aud de romini ce prostiile pe care le fac prin toata Europa !!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna virginia, Ma numesc Bogdan Niculae si sunt coordonator proiect la www.redactia4fun.ro Vreau sa le spui din partea mea colegelor tale ca nu au de ce sa se simta jignite de un om de nimc cum este Banciu. El nu reprezinta romanii, el isi uraste propriul popor, dar ce sa mai vorbim de altii ? El spune orice- jigneste pe oricine - (cauta pe net despre el ) doar ca sa faca audienta si atat. E o strategie mizera. E un om care spune orice :D Multam ps: Personal caut studenti care vor sa faca practica in cadrul proiectului nostru; daca tu sau alti colegi sunteti interesati ne puteti trimite un mail aici http://redactia4fun.ro/contact

    RăspundețiȘtergere
  31. Virginia, bravo, apreciez gestul tau de a-i da replica acestui Cioban oligofren de la B1. A fost un gest elegant care la c-am lasat fara argumente pe cretin. As vrea sa le mai spun celor care il sustin cu ardoare pe acest Cioban ca daca vor avea minima curiozitate sa afle cine formeaza majoritatea contingentului de prostituate din bordelurile din Europa vor avea o mare surpriza: corect... din românce. Româncele, bulgaroaicele si ucrainencele alcatuiesc grosul prostituatelor in bordelurile din Germania (din Frankfurt in special), Austria, Olanda, Franta, Spania si restu tarilor europene. Este un lucru binecunoscut in tarile respective, au fost realizate documentare in Europe despre acest lucru, emisiuni, s-au scris articole prin ziare. Asa ca Ciobanul sa vada mai intai barna din ochiul in loc de paiul din ochiul altcuiva. Atasez si cateva linkuri ca dovezi la cele scrise de mine:
    http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-22818704
    http://www.economist.com/news/europe/21589922-has-liberalisation-oldest-profession-gone-too-far-giant-teutonic-brothel
    http://www.smh.com.au/world/germany-is-now-the-bordello-of-europe-20140114-hv8by.html
    http://www.thelocal.de/20130614/50297

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te fudulesti aiurea...multe dintre asa zisele "romance" care se prostitueaza prin UE sunt de fapt moldovence din republica Moldova, cu pasaport romanesc...iar cele care nu au pasaport romanesc se prostitueaza prin Rusia.

      Ștergere
  32. Felicitari pentru cele zise, astia d ela Bucuresti prea se cred buricul pamantului, ca nimeni nu-i ca ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu inteleg care e problema, va dam pasapoarte UE, va dam bani, burse...
      un cretin a aruncat o piatra in apa si toti nebunii vad ca se bat sa o scoata

      Ștergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si care este logica? Faptul ca Romania acorda niste burse tinerilor din RM ii da dreptul sa-i trateze pe acestia (apropo unii dintre ei sunt si cetateni ai Romaniei) ca pe niste marginali ??? Asta ce tip de mentalitate mai este? Daca continuam aceasta logica ar trebui ca si românii plecati in strainatate, inclusiv tinerii plecati sa studieze in tarule UE in baza burselor acordate de aceste tari sa suporte tacit toate criticile, mizeriile si acuzatiile cu tenta xenofoba si rasista aduse la adresa românilor de catre europeni si sa stea molcom in pozitia caprei fara sa schiteze vreun gest. Daca asta este solutia - So, keep up the good work!!!!

      Ștergere
    2. Daiana, you make a point, dar... DAR ai grija ca nu bursa ei e tot ce conteaza! Conteaza ca un prichindel din presa face acuzatii si ea nu are altceva mai bun de facut decat sa se lege de declaratiile unui pusti amarat care vrea si el popularitate...

      Gandeste-te ce scoate Romania-cercetoare pe piata de munca cu studiile noastre de cersetori... ;)

      Basarabia e Romania => ai grija, pustioaca Virginia ca o sa fii recunoscuta ca si 'jurnalista' de catre Rocersetoria ... si steagu ala o sa fie pe diploma ta. Nu altu`!

      Numa la asta sa fii atenta, in rest... keep up the great job! Ca s-ar putea sa faci cariera din publicatia asta, daca se mai promoveaza un pic!

      Ștergere
  34. moldovenii au cam avut granitele inchise si nevoie de vize ca sa vada ce e de la Szeged incolo, doar spre mama Rusia e trafic liber. romanii umbla liberi prin Europa de prin 2007, si ce credeti, Romania avea cam 18-19 mil de locuitori, voi , aveti acum estimari de 3.5 mil , deci raportand la numarul de oameni ce "fug" prin Europa pentru diverse "treburi" , e si logic, normal, ca un procent X din 18 mil este un numar mult mai mare decat acelasi procent X din 3.5 mil. Asa ca, lasa-ne cu lectiile de cersit, vrei sa-ti spun eu cine sunt cele mai mari parasute prin Armani club in Dubai, cand apare o sticla de Moet Chandon la o masa de arabi ? Se bat moldovencele si rusoaicele (nu de alta, dar cand se cearta intre ele o fac in rusa, d-aia stiu). Vrei sa-ti zic pe soseaua din Belgia, care duce de la Hasselt la Gent, in vitrinele cu prostituate, ce nationalitate au respectabilele domnisoare ? Sau in Amsterdam in Red Light District ? Ghici. Textele astea functioneaza pentru oamenii care chiar pun botul lasa asa ceva, si nu au umblat in afara de Constanta si Predeal, cum nu toti romanii sunt tigani borati care te fac la buzunare prin Viena, nici moldovenii nu sunt toti alcoolici si parasute, si, in plus, de ce mi-as programa o vacanta la voi in tara ? Doar unu de-al vostru m-a avertizat ca daca vreau la Chisinau, trebuie sa merg cu el, ca stie lumea, sa nu patesc ceva pe acolo. Zicea bine baiatu' ala , cu Romania in '90 asa e Rep . Moldova acum. Cat timp o sa vorbiti rusa si o sa stati aproape de comunisti nu veti evolua in propria tara, decat expati prin afara, multi dintre voi creand (ca si romanii de altfel) o impresie proasta despre popoprul moldovean. Faptul ca din 10 gagici, 8 sunt curve, nu le ajuta cu nimic pe celelalte 2 care sunt fete bune.

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. Eu cred ca oamenii nu ar trebui sa se mai uite la televizor, nu vezi decat porcarii, posturi cu manele, emisiuni ca si Acces Direct, emisiunea acestui individ care vorbeste mult rahat mai nou, emisiunea lui Mircea Badea... samd. Eu nici nu ma uit la televizor, pe fb am vazut intr-o postare link-ul cu acest articol. Nu conteaza de unde vii, ce natie esti, important este cat de educat, bun si cinstit esti. Parerea mea. Cearta, cearta si iar cearta... tara (tarile) ard, si baba se piaptana. Terminati odata cu prostiile. (mi-am corectat greseala gramaticala)

    RăspundețiȘtergere
  38. Draga Virginia, eu ma numesc Alex si sunt roman. In primul si in primul rand ma bucur ca am stabilit o chiestiune din start...faptul ca esti curva. N-am spus-o eu ai spus-o tu, din nefericire inteleg, ai un sentiment de frustrare pentru ca nu ai ramas si insarcinata in primul semestru', dar e timp, la fel si cu cu ai ales ssa termini facultatea!!! Sa trecem peste, nu asta este subiectul. Faptul ca tu ai postat acest articol, imi sugereza faptul ca inteligenta ta, nu este la media oamenilor din RM pe care eu ai cunosc. Articolul asta arata ca "te-ai atacat". De ce?! Asta probabil doar tu stii!!! Ar fii fost mult mai echitabil sa-i transmiti d-lui Radu ca NU TOTI sunteti la fel, dar sa-ti recunosti ca si voi, ca si noi, aveti scursurile voastre si ca, ce sa vezi, scursurile alcatuiesc majoritatile pe lumea asta. Apara-ti semenii daca ei o merita nu doar pentru ca sunt de aceeasi natie ca tine. Faptul ca subliniezi ca in Europa romanii sunt facuti cersetori si nu cei din RM ma ofenseaza. De cand iti permiti tu, o emigranta, sa te identifici cu statul de roman, cine iti permite tie sa faci comparatia aceasta!!! Si voi sunteti un neam de sarantoci, asa cum suntem noi de cersetori, dar ce sa vezi, eu nu imi dau cu parerea in acest sens pentru ca nu e treaba mea sa te fac pe tine/neamul tau sarantoc, asta este nu toti le avem pe toate. Asa ca in loc sa te ofuschezi, sa ne arati faptul ca esti pertinenta, nu inteligenta, ai face bine, eventual, sa-ti creezi un ONG prin care sa-ti ajuti confratii sa vina in tara asta de "cersetori" pentru ca e un pic mai bine ca la voi "sarantocilor" si sa-i ajuti sa evouleze, sa fie ma buni, nu doar prin vorbe ci si prin fapte. O zi frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna ziua domnisoara Virginia,
    In primul rand te felicit pentru faptul ca iti aperi poporul. Ma bucura acest lucru.
    Eu sunt un roman, care militeaza in continuare pentru bunastarea moldovenilor , care si ei sunt tot romani.
    Dupa cum bine stie toata lumea ceea ce face dl Banciu se numeste strategie de audienta. Incearca prin diferite metode sa atraga atentia asupra emisiunii. Asta se intampla si la alte canale TV.
    Reamintesc faptul ca sunt un sustinator am intelegeri intre romani si moldoveni. Intre frati.

    In schimb , nu pot sa raman indiferent la afirmatia ta despre romani. Asa cum dl Banciu a demonstrat ca duce lipsa de caracter acuzand un neam intreg,asa ai facut si tu aducand jigniri intregului neam romanesc.
    Sper sa te decizi de cele spus in comentariul tau cu privire romani. Tind sa cred ca te diferentiezi de acest domn... de o acuzatie nu scapi tot cu o acuzatie.

    In rest , toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  40. Sunt romanca si pot sa povestesc despre experientele mele de lunga durata cu moldovenii basarabeni:
    1. prima experienta in liceu: am avut doua colege Elena si Olga venite sa studieze in clasa a 9-a cu bursa la liceu (un liceu prestigios din centrul Bucurestiului, printre cele mai bune la vremea aceea). Elena, pe toata perioada liceului si-a dat silinta sa fie una dintre elevele foarte silitoare, cu note peste media clasei. Inte timp a terminat si o facultate in R.Moldova si are o viata decenta si in banca ei. Olga, in schimb nu a fost interesata de scoala foarte tare,ci mai degraba era fascinata de viata tumultoasa de noapte din capitala. Dupa o luna nu am vazut-o niciodata pe la scoala.
    2. a doua experienta a fost cu elevii mei basarabeni (elevi de peste 25 de ani) in perioada in care am lucrat ca profesoara de germana. In cele mai multe cazuri au fost mult mai deschisi, mai educati si manierati decat foarte multi elevi romani;
    Am mai avut si alte relatii cu moldovenii basarabeni, dar nu mai mult de 4-5 ani.

    In concluzie pot spune ca fiecare caz e singular si ca exista o tendinta populista a majoritatii de a generaliza pornind de la un numar mic de persoane, de la o minoritate. E foarte usor sa etichetezi, asa cum suntem si noi etichetati in Germania, ca le furam germanilor ajutoare sociale (doar 10 la suta din romanii din Germania primesc asa ceva, restul de 90 la suta studiaza sau au un loc de munca).

    Faptul ca moldovenii au "supt" la doua tate (Romania si Rusia), nu mi se pare deloc rau, pana la urma oricine isi doreste sa duca o viata mai buna. Daca Romania le ofera basarabenilor burse de studii si Rusia locuri de munca, nu vad unde e problema? Fiecare se orienteaza sa duca un trai decent. La fel am fi facut si noi in locul lor.

    Un exemplu pentru situatia de mai sus: am avut o colega, profesoara de rusa, care s-a nascut in R. Moldova, a studiat incepand cu liceul in Romania si s-a stabilit aici. Are facultate, un loc de munca si o viata linistita si fericita. Fratele ei lucreaza in Rusia intr-o fabrica.

    Asadar, sa evitam generalizarile, asa cum facem si cu alte minoritati nationale. Mai intai cunoasteti un moldovean ani de zile (multi dintre cei de pe aici, nu cred ca au un moldovean in cercul de cunostinte) si apoi trageti concluzia.

    Iar la argumentul ca emisiunea e un "pamflet", sunt curioasa cum ar fi reactionat romanii care inca spera la visul "Romaniei mari" apus cu 100 de ani in urma, daca ar auzi din gura unui moderator moldovean, ca romanii sunt "tigani", "saraci" sau "milogi", "femei de serviciu care sterg europenii la cur", tot intr-o emisiune la fel de "pamflet".

    RăspundețiȘtergere
  41. Frumos răspuns și pe măsură , îmi este greață de asemenea specimene .
    Pentru mine nu există moldoveni ci Români iar teritoriul de peste Prut pentru mine este ROMÂNIA , poate sunt mai naționalist eu dar istoria e alta acela e teritoriu Românesc .
    Nu înțeleg atacurile acestea gratuite între conaționali decât din prisma trădării și cozilor de topoare .

    RăspundețiȘtergere
  42. Draga mea Virginia, in primul rand, d-nul Banciu vorbea despre Moldova ca si popor, nu a dat nume, doar a generalizat. Doar cu o ortografie buna si cu o viata decent traita in romania, nu poti sa vii si sa-l critici pe Banciu doar comparand ce a spus el, cu viata traita de tine si de prietenele tale. Nu te critic, dar mi-as dori, daca tot a ajuns public cometariul facut de tine, sa vii cu niste argumente solide prin care iti aperi neamul. Nici nu-ti inteleg dorinta de a-i apara, pentru ca sunt convins ca daca iti era bine in tara ta, nu plecai de acolo. In al doilea rand, cu parere de rau pentru toate fetele decente din R. Moldova, nu aveti cum sa pledati altfel decat vinovate pentru acuzele care vi se aduc(Asa cum romanii accepta cand sunt numiti tigani sau hoti) pentru ca, recent am vazut un sondaj, prin care arata ca cel putin 85% din fetele din R. Moldova s-au prostituat macar o data. Pe langa asta, intreaba orice roman care a fost in chisinau cum s-a simtit, si fi sigura ca o sa-ti raspunda: Le-am f**** pe toate pe care le-am prins. In al treilea rand, dintotdeauna moldovenii sunt cersetori, in schimb romanii sunt hoti. Consider ca o analiza corecta este atunci cand vorbesti despre probleme tarii in general, nu-ti expui tu viata, ca e normal sa fie si exceptii. Si sunt convins ca exista multe, sunt extrem de multi moldoveni care muncesc decent si lupta pentru o cariera. Ca sa fur din ideea ta putin, o sa spun ca din experienta proprie(FOARTE MULTE CAZURI), as sfatui pe toata lumea sa cunoasca bine un moldovean inainte de a avea incredere in el(Repet, nu am nimic cu tine), pentru ca este pervers si vrea sa-i fie bine numai lui, ca o obsesie- si nu-l intereseaza daca trebuie sa calce pe cadavre sa-l obtina. In schimb, trebuie sa admiti ca in romania, gasesti intelegere, ajutorul pe care nu-l aveai la tine in tara si poate un nivel de viata mai cizelat. In speranta ca nu ma vei injura, mi-a facut placere sa ma dau si eu cu parerea. Iar pe tine te-as sfatui sa-ti iubesti patria asa cum este ea, dar sa nu mai calci pe acolo :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Ionuț Mihai, știi care e diferența dintre o femeie ușoară și o curvă ? Femeia ușoară se culcă cu toți, iar curva se culcă cu toți în afară de tine.
      Pentru că ești frustrat și te **** grija de cine cu cine se culcă. Eu am avut colegi și colege la facultate, în grupă, în an, la cămin, basarabeni și basarabence și nu ieșeau cu nimic negativ în evidență. În toate națiile găsim hoți, prostituate, ucigași ș.a.m.d., dar generalizările nu sunt niciodată în concordanță cu realitatea. Iar majoritatea basarabenilor sunt români ca și noi. Apoi, noi, românii, cum ne critică alții și ne aplică generalizări d-astea facile, imediat dăm vina pe țigani. Alte ori pe moldoveni. Uneori pe masoni, alteori pe polițiști ș.a.m.d. Nici toți țiganii nu sunt hoți sau cerșetori, ci doar o mică parte dintre ei, ca și un mic procent dintre români, dintre francezi, dintre chinezi, nici toți polițiștii nu sunt corupți, nici toți moldovenii nu sunt bețivi, ș.a.m.d.

      @ Virginia, nu pune la inimă ce zice Banciu sau ce zic alții. Cum zicea Caragiale, așa cum au alții faliții lor, avem și noi faliții noștri. În cazul de față, dobitocii noștri.

      Ștergere
  43. Draga Virginia,
    Inteleg dorinta de a vrea sa iti aperi imaginea, dar nu o fa prin a considera ca esti mai buna decat altii, deoarece prin asta reusesti doar sa pui o pata asupra propriei tale persoane. Nu consider ca acest domn prezentator a facut un comentariu demn de natiunea romana, dar nici tu -ca si studenta la jurnalism- nu ai lasat o impresie mai buna. Consider ca asa cum exista romani care pleaca la studii in diferite alte tari, cu speranta ca vor avea sanse mai bune, la fel procedeaza si cei din Republica Moldova. Am avut ocazia in anii de studentie sa cunosc diferiti studenti de peste Prut veniti la noi in tara cu burse. Unii mai straluciti, altii cu un nivel mediu. Nu mi-am permis niciodata sa judec, la fel cum niciodata nici ei nu au intrat in polemici cu mine. Ceea ce incerc sa spun este ca postarea ta nu este nici pe departe demna de o studenta la jurnalism, iar faptul ca ai raspuns la fel de trivial precum opinia domnului prezentator este din nefericire o bila neagra pentru cei pe care consideri tu ca ii reprezinti. Pe de alta parte mai exista o solutie: daca ceva nu iti convine in tara asta care oricum are facilitati pentru studentii moldoveni mai multe decat pentru romani, esti libera si tu ca si altii, sa mergeti in alte tari pentru studii, locuri de munca, etc. Si uite asa imi dau si eu cu parerea la ceas de seara. Mult succes la facultate! Incearca sa studiezi mai mult limba romana decat cluburile (asta ca si concluzie a postarilor tale de pe pagina de facebook). Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi incerci sa nu-i tii parte jurnalistului dat, pina la urma tot o faci... :)
      Incearca sa te pui tu in locul acestor studenti, in locul tuturor moldovenilor, si cit de placut iti va fi ne vei spune apoi...
      Atacind IQ acestei fete prin aceea ca merge in cluburi nu e demn din partea ta, stiu multi oameni care stiu si sa se distreze, si sa invete, si sa munceasca, pe acestea ii si consider de succes, fiindca au indeminarea sa le reuseasca pe toate...iar din cite cunosc prostii tac, si nu-si dau cu parerea, domnisoara nu mi s-a parut proasta deloc !!!!

      Ștergere
    2. Raspunsul dat de mine a fost in cunostinta de cauza si anume: si eu am fos la randul meu studenta in alta tara si reactia profesorilor a fost cat se poate de gresita. Mai exact noua -celor trei studenti romani- nu ni s-a mai raspuns la salut imediat ce au aflat ca suntem romani. Am continuat insa si am reusit la sfarsitul studiilor noastre acolo sa avem rezultate mai bune decat studentii francezi, castigand astfel respectul toturor celor din universitatea respectiva. Nu am atacat IQ-ul dumneaei, am atacat felul cum raspunde la provocari. Chiar dumneavoastra spuneti ca ii respectati pe cei care reusesc sa imbine distractia cu munca, studiul, etc, insa consider ca felul ei de a se exprima ar mai putea suferi imbunatatiri. Eu nu am caracterizat nici persoana Virginiei, si nici a prezentatorului de televiziune.

      Ștergere
  44. "țin să vă reamintesc că în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii."

    aici ai gresit pt ca atunci cand sunt atacati romanii ar trebui sa va simtiti si voi moldovenii pt ca voi ajungeti in UE cu pasaportul romanesc nu cu cel rusesc si aia se refera si la voi cand injura ROMANII.

    RăspundețiȘtergere
  45. Intotdeauna vor exista idei controversate, in orice domeniu...ca de n-ar fi, nu ar exista atitea partide, ideologii, in lume nu ar fi razboaie...
    Sa luam cazul dat, e acelasi lucru, sunt romani care iubesc moldovenii si care nu, si invers...insa nu trebuie sa ne conducem de minoritate, daca majoritatea considera ca suntem frati si suntem un neam, iar soarta a fost asa sa ne fie, am avut parte de o istorie crunta...
    Indivizi de-al de neprofesionistul asta de jurnalist, nici nu-i zic domnul ca nu merita, nu face decit sa sape un sant si mai adinc intre noi, iar dusmanii nostri au motiv sa bata din palme (dusmani - zic de cei care au avantaje, interese atit politice cit si economice din faptul ca nu suntem uniti si ne defaimam unii pe altii)...

    RăspundețiȘtergere
  46. daaaaa,esti desteapta foc!citez"vă reamintesc că în Europa nu moldovenii sunt numiţi cerşetori, ci românii" :/ ...auzi,mai stiu si eu niste rusofoni romani in Moldova dandu-se drept Moldoveni.

    RăspundețiȘtergere
  47. Nu te stresa iubita de astfel de scarnavii onaniste , asta isi doresc si ei , sa fie bagati in seama ...

    RăspundețiȘtergere
  48. Super replica Virginia...I-ai aruncat pastila lui Banciu..Cineva trebuie sa il puna la punct..Excelenta alegere..Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  49. Ai de mine... cata ofensa. A uita Barciuca (sau cum il cheama, nici dracu nu a auzit de el - tu tocmai l-ai facut putin mai mult decat era ... o micro vedeta!) sa zica ca sunt ofensabili moldovenii... Haha! Cata ofensa... eu cred ca pentru ca n-ai ramas gravida in primul semestru esti tare plictisita si de legi de declaratii de astea....

    Si ca sa nu-ti distrug plictiseala, si sa mai ai de ce sa te legi si sa-ti consumi timpul si energia aiurea, uite aici o declarati: esti o proasta moldoveanca care nu are altceva mai bun de facuta (poate ai putea invata mai multe la facultate?! cine stie... e doar o idee) decat sa te iei de alt prost care face declaratii pe masura nivelului lui... (sa il mentionez, sau te-ai prins?) ...

    Bucura-te te timpul tau aici, ca s-ar putea sa mai fie putin pana ramai gravida - mai ai doar cateva semestre... nu distruge ceea ce au facut inaintasii tai...

    Bafta,
    Alex M.

    RăspundețiȘtergere
  50. Zilele aceste există o amplă dezbatere pe forumuri, site-uri de socializare și cam tot ce mișcă pe internet pe tema declarațiilor făcute de realizatorul Tv Radu Banciu cu referire la moldovenii de peste Prut. În stilu-i consacrat , Banciu a afirmat despre moldoveni că sunt “… niște lături în toate domeniile, care au atârnat de România exact ca borfașul care a zis: «mai dă-mi și mie niște bani de țigări». «Nu-ți dau bă»! «Mai dă-mi atunci niște bani de pâine». «Nu că tu-i bei»! Ăștia sunt moldovenii! (…) Am explicat și cu toți nătărăii ăia care veneau studenți din Republica Moldova, unu nu reușea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiți în brațe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru și așa mai departe. O rușine de oameni! Da?” Declarația, extrem de incitantă, a stârnit pasiuni și comentarii de toate felurile. Răspunsul care a făcut carieră pe internet aparține unei studente în anul II la Jurnalism, la Universitatea din Timișoara, o bursieră a statului român. Basarabeanca Virginia Romanovici i-a transmis lui Banciu: „Sunt o curvă, studentă în România, care nu a rămas gravidă din primul semestru. Ura!“. Iar dacă se limita la acest mesaj, domnișoara care beneficiază de o bursă plătită de statul român avea toată apreciere noastră. Și poate a multora. Luată însă de valul populismului stârnit de mesajul său pe internet, Virginia a ținut să-i transmită lui Banciu că ”în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii. Da, este adevărat: în Moldova oamenii sunt chinuiți, dar ei muncesc! Muncesc cinstit pentru salarii mizere, muncesc cinstit pământurile, muncesc cinstit în străinătate!” Prin urmare, concluzia sa e simplă:moldovenii sunt muncitorii, iar românii sunt cerșetori. Și-atunci cum poate ea o vrednică moldoveancă să ceară bursă unui neam de cerșetori? Nu e sub demnitatea ei de moldoveancă să beneficieze de bursa oferită de de românii cerșetori? Și cum poate primi, lună de lună, echivalentul a circa 70 de euro, bani oferiți cu generozitate de cerșetori, bani de care studenții români nu beneficiază pentru că, nu-i așa, ei nu sunt atât de muncitori precum vrednicii moldoveni, în frunte cu Virginia Romanovici?Poate Virginia nu știe, dar printre cerșetorii care-i plătesc lună de lună echivalentul a 70 de euro și o țin gratis la studii în România se află chiar Radu Banciu, care plătește și el lună de lună taxe și impozite , pentru ca statul român, în generozitatea lui, să-i ofere burse de studiu domnișoare Romanovici și altor tineri moldoveni.
    Știm foarte bine cum sunt văzuți românii în Europa și poate că e timpul să știe și ingenua studentă la jurnalism care vede numai moldoveni muncitori și cinstiți că printre cetățenii români care se întâmplă să fure, să cerșească și chiar să tâlhărească în țările occidentale sunt și moldoveni vrednici de-ai săi, cărora România le-a oferit, la fel de generos ca în cazul bursei sale, cetățenia țării noastre.
    Românii nu sunt nici pe departe cetățeni exemplari, dar Virginia Romanovici a ales să plece de lângă prea- cinstiții moldoveni și să vină în țara cerșetorilor unde probabil va alege să rămână asemeni multora dintre tinerii basarabeni care vin să studieze la noi în țară. Și toți sunt bineveniți, cu o condiție: să respecte țara și oamenii care le-au oferit o mână de ajutor în viață, în carieră. După acest episod, domnișoara Romanovici se poate întoarce însă în Republica Moldova. Sau poate alege Moscova...Phane Babanu(voxpublica)

    RăspundețiȘtergere
  51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  52. asa miscat din cauza parerii unui singur individ? de ce? e clar ca nu intri in categoria aia. Ca el a intilnit vreo 2 cazuri cu scenariu descris (gravide din primul an bal bla) denota doar ca apartine unui alt cerc social, in care se intilnesc asa studente/studenti. Situatia ta este diefrita Tu te afli intr-un cerc de moldoveni motivati sa se justifice academic sau au un scop pe care il urmeaza consevent.
    Domnul Banciu este jurnalist, are deci are interesul de a trezi scandaluri. (presupun eu).nu cred ca ar trebui sa te simti atacata de cuvintele sale. e clar ca nu esti cu musca pe caciula. cei de care el vorbeste, se vor apara singuri. daca nu se apara multimea aia de oameni de care el vorbeste asa urit, inseamna ca are dreptate. ca el generalizeaza asta pentru toti moldovenii denota doar lipsa de gindire. el mai bine ca altii ar trebui sa stie ca nu toti sunt egali daca vin din aceeasi tara. nu zic ca e prost, ci incapabil sa masoare de 7 ori si odata sa taie.

    RăspundețiȘtergere
  53. nu sunt deloc de acord cu acest personaj, Radu Banciu, si ai facut foarte bine cand i-ai dat aceasta replica, dar gresesti si tu cand spui: "țin să vă reamintesc că în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii". Gresesti deoarce si voi, pana la urma, sunteti tot romani. Moldova nu este altceva decat un teritoriu romanesc ce ne-a fost furat de catre rusi.

    RăspundețiȘtergere
  54. bravo pentru reportaj, nu te lua dupa toti comunistii schizofrenici de la televizor, romanii si moldovenii sunt aceeasi natiune

    RăspundețiȘtergere
  55. sangele apa nu se face
    noi va asteptam si va iubim!

    RăspundețiȘtergere
  56. Banciu este doar un frustrat ce are o problema cu reproducerea umana, personal nu am copii, inca, insa nu vad ce ar fi asa de degradant sa fii studenta si insarcinata in primul semestru, acele femei, vor face efort dublu: sa termine studiile academice si sa creasca un contribuabil care-i va plati pensia lu Banciu.

    RăspundețiȘtergere
  57. Ti-am citit cu atentie postarea si simt ca toate ineptiile spuse de acel individ te-au ars pe suflet, cel putin asta razbate din randurile tale.Din nefericire pe unii dintre noi, o sa ne omoare incet si sigur generalizarile.Ma uit si eu pe strada, in cafenele, la scoala si raman stupefiata de cat de multa limitare exista.Generalizarile si mediocritatea o sa ne omoare pe noi ca natie de sine statatoare.Avem, slava domnului, destui "caini" care apar la televizor, asa-zisi formatori de opinii...propagatori de opinii strambe.Si cel mai grav e ca exista si destui stupizi/de care casca gura si aproba.In marea noastra majoritate suntem un popor frustrat, inecat in prejudecati imbecile.Nu facem decat sa ne inodam la infinit sireturile si sa luam tranta dupa tranta fara nici o pauza.
    Imi place ce vad pe blogul tau si nici nu ma indoiesc ca esti o tipa ok, inteligenta, muncitoare.Am sa te adaug in blogroll si am sa mai trec sa te citesc.Iti doresc mult succes in tot ce vrei sa intrepinzi si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  58. "Și mai vreau să vă reamintesc, domnule Radu, că noi nu umblăm cu cerutul, nici în România, nici în Europa. Și cu toate că de când trăiesc în România m-am convins că românii sunt buni, educați și inteligenți, țin să vă reamintesc că în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii."

    Basarabenii care lucreaza sau invata in vestul Europei pot face asta pt ca poseda carte de indentitate romaneasca. Prin urmare, cind cineva pune semnul egal intre roman si cersetor, include si basarabenii in categoria cersetorilor.

    In rest, nimic de zis. Un raspuns haios la laturile aruncate de un ipochimen abject.

    RăspundețiȘtergere
  59. pe cine pula mea intereseaza ce a zis panarama de Banciu ?! Sper sa moara innecat in sloboz , o spune un roman .

    RăspundețiȘtergere
  60. Multi dintre cei care criticati postarea Virginiei, ar trebui sa nu uitati ca ea nu este un jurnalist experimentat, mai mult, inca nici macar nu e un jurnalist, e un bloger.. care are o parere si o scrie aici, pentru ca pentru asta exista blog pana la urma!! Da, s-a simtit ofensata si probabil i-a clocotit sangele in vene, asa cum mi s-a intamplat si mie cand am auzit acele afirmatii. Indiferent de cine e omul acesta, s-a simtiti jignita... si a spus-o, din necesitatea umana de a se apara.
    O vad pe Virginia ca fiind o fata inteligenta, cu spirit, plina de revolta interioara, iubitoare de neam, si cand zic de neam, e vorba de neamul roman, de pe ambele parti ale Prutului. Deci, ce e gresit?? E exact asa cum ar trebui sa fie un tanar din zilele noastre, mai ales ca ea e un viitor jurnalist.
    Iar pentru cei care exagerati pana la extreme afirmatia ei despre romanii care sunt "numiti" cersetori, nu am sa va zic nimic altceva decat acelasi lucru pe care il incrimitati si voi ei, nu faceti decat sa o atacati... Si, pentru ce? pentru o afirmatie nevinovata in esenta, pe care o intelegeti asa cum vreti. De altfel, nici nu ati fi comentat daca nu va simteati si voi ofensati la randul vostru. Asa ca, pentru cei care nu dau comentarii decat din acelas motiv din care a scris si Virginia articolul, va recomand sa ramaneti acolo unde stati si sa puneti o egalitate.

    RăspundețiȘtergere
  61. Fată, calmează-te deja! în cazul în care un jurnalist este într-adevăr te-a insultat, apoi a ajuns la Grand cei care încearcă să ocupe Transnistria, și ziarul Fanning isterie, în scopul de a împiedica integrarea europeană!

    RăspundețiȘtergere
  62. ....cadem in acelasi pacat ca europenii din vest! judecam si nu avem niciun drept! la mijloc este si o denigrare voita ...sunt absolut sigura de asta! pentru a ne dezbina! virginia, te sfatuiesc pe tine si pe conationalii tai sa tineti fruntea sus si sa nu platiti cu aceeasi moneda pentru ca asta vor ceilalti! fii fata inteligenta si nu te lasa ranita de niste afirmatii ale unui netot care nu reprezinta un oficial al Romaniei, ci un jurnalist obscur ..angajat de o televiziune din Romania!

    RăspundețiȘtergere
  63. http://codulluioreste.ro/cap-de-porcbasarabenii-si-bunul-simt-jurnalistic/

    RăspundețiȘtergere
  64. Cate cuvinte jignitoare au fost adreste fara temei moldovenilor si toata lumea e indignata de cuvantul,,cersetori,,? Virginia,meriti tot respectul pt. curajul si demnitatea ta...E adevarat ca pe oameii limitati nu tb sa-i asculti...Dar nici nu tb lasati sa calce in picioare un popor intreg,nu e cazul sa creada ca ii este permis sa spuna orice fara consecinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si pina la urma cuvintele "In Europa romanii sunt considerati cersetori", le-a spus ca urmare a ceea ce cred europenii si nu ea, aceasta studenta, fiindca asa si este, din pacate, Europa se fereste de romani, asta mi-o spune si o buna colega, care isi face acum studiile in Danemarca, vreti voi nu vreti asta e ADEVARUL !!!

      Ștergere
    2. Europa e un bullshit total :3 . Ei sunt doar invidiosi :3. CA tarile lor sunt "futute" de imigranti :.3 Nu Romanii au omorat si au comis atrocitati in Occident. Ci Negrii sau arabii :3.

      Ștergere
  65. mai voi lipseati din piata operei cu "basarabia pamant romanesc".de parca nu ne ajungeau iubitorii de caini,de femenism,de rosia montana si de homosexuali cu adunarile lor.o fi basarabia pamant romanesc,dar banat nu e romania.nu a fost si nu va fi niciodata.asa ca intoarceti-va cu dragoste spre moscova,spre bucuresti,spre cluj sau spre ce vreti voi numa' lasati-ne piata si orasul in pace.

    RăspundețiȘtergere
  66. In Asia Romanii si Moldovenii traiesc cot la Cot , Respectati :3. Sunt aceasi natie, aceasi comunitate :3. In Coreea este o fratie extrema intre cei din aceste 2 tari. :3. E normal sa fie asa. In Europa ajung 90% din Romanii si Moldovenii care mor de foame la ei in tara. :3. dar in Japonia sau Coreea , tari cu mult peste Europa , acolo ajung Romanii si Moldovenii destepti :3. Ei sunt foarte atasati unii de altii :3. Si asiaticii foarte atasati de ei :.3 Europa e un cacat pe Harta Lumii , nu mai pupati atata in Cur ;3 . Ca daca nu era neamul Romanesc , Otomanii ajungeau de mult la Londra si Paris :3. RESPECT VIRGINIA , ai facut bine ca i-ai inchis gura lui banciu , dar ai si gresit. Eu sunt Romano-Moldovean. Traiesc in Coreea si Japonia, con comitet. Si imi pare rau de cele intamplate. ! Comunitatea Neamului Romanesc [Romani,Moldoveni] de aici , a ramas ingandurata de Prostia lui Banciu. E pacat ! Dar sper ca va dati seama ca Moldova si Romania sunt acelasi Popor :3. Doar un prost nu si-ar da seama. Si Europenii ii fac pe Romani tigani pentru ca sunt invidiosi ca isi pastreaza Valorile culturale :3. Tari ca Germania,Franta,Anglia sunt deja distruse , si invadate de imigranti :3. RESPECT :3. UN Roman nascut in Rezina :3.

    RăspundețiȘtergere